Polaroid snijmallen

Vandaag toon ik jullie een kaartje gemaakt met de polaroid snijmallen van Avec Creative, alweer een setje dat je vindt bij Action. Let op: deze set is van Avec Creative, er is ook een vergelijkbare set van Decotime in Action, maar die heb ik niet en bespreek ik dus hier niet. Je kunt er kaartjes mee maken, waarvan ik een voorbeeldje ga geven, maar deze set lijkt eigenlijk meer gemaakt te zijn voor scrapbooking.

Wat zit er in de set?

Deze set bevat twee outlines voor een polaroid: een grote en een kleine. Deze zijn andere afmetingen dan een echte polaroid, ze zijn bijvoorbeeld niet vierkant. Maar als je voor een retrolook wilt gaan, dan zijn ze zeker geschikt. Daarnaast zitten er ook twee kleine tekstballonnen bij: een ronde en een wolkje; en ook de tekstjes “hey” en “hello”.

Voorbeeldkaartje

Met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design sneed ik een A6-paneel als achtergrond uit een patroonpapier met bloemen dat ik lang geleden eens in Flying Tiger kocht.

Ik sneed alle elementen uit wit papier, waarbij ik de teksten tweemaal uitsneed. Daarnaast sneed ik ook nog eens de teksten uit goud glitter papier. Ik kleefde telkens de drie stuks van dezelfde tekst op elkaar, met de gouden glitter vanboven. Zo kreeg ik een stevige tekst met extra dimensie.

In mijn stash vond ik twee foto’s van katjes, die ik jaren geleden uit een kalender van Rachael Hale knipte. Ik vond het namelijk jammer om al die foto’s van die schattige diertjes weg te smijten eens het jaar van de kalender over was. Nu heb ik eindelijk iets gevonden dat ik met die foto’s kan doen!

Voor de grote polaroid was de foto helaas net iets te klein, dus sneed ik twee dunne stroken uit roze papier om links en rechts aan de foto toe te voegen. Daarna kleefde ik alle elementen zoals je kunt zien op de foto. Achter de kleine polaroid en foto deed ik een dunne foamtape, voor een klein beetje dimensie. De tekstballonnen zijn met dikkere foamsquares aangebracht, en daarbovenop heb ik de tekst (bestaande uit drie lagen) gelijmd.

Ik vond dat het goud van de letters niet genoeg terugkwam elders in de kaart, dus lijmde ik ook een paar gouden parels erop. Ter afwerking deed ik ook wat glossy accents op de ogen van de katjes. Ik dacht dat het schattig zou zijn en iets meer de aandacht naar de katjes zou trekken. Op de foto kun je het een klein beetje zien en ziet het er goed uit, maar afhankelijk van de belichting ziet er juist een beetje creepy uit. Ik raad dus af om glossy accents op de ogen van een foto te doen!

Upgrades

Deze set bevat niet veel elementen, maar dat wilt niet zeggen dat je er niet veel mee kunt doen. Hier zijn enkele ideeën.

 • Maak je kaartje heel persoonlijk door zelf foto’s af te printen om te gebruiken,
 • of doe zoals hierboven en gebruik foto’s die je gespaard hebt uit een tijdschrift, een oude kalender of iets dergelijks.
 • Natuurlijk kun je ook je stempels gebruiken om “foto’s” in de polaroids te stoppen,
 • of aan de slag gaan met digistamps (een afbeelding die je afdrukt en eventueel nog zelf inkleurt).
 • Voor scrapbooking: schrijf de datum of locatie van je herinnering op de polaroid.
 • Geef de polaroids een alternatieve look door ze uit gekleurd papier te snijden, of zelfs uit patroonpapier.
 • Snij de polaroids uit fotopapier voor een speciaal effect.
 • Snij de tekstjes uit speciaal papier,
 • of uit wit papier en kleur ze dan zelf in.
 • De tekstjes en tekstballonnen kunnen bij veel andere sets gebruikt worden.
 • Stempel of schrijf zelf een kleine tekst op de tekstballonnen.
 • Kleef (of stempel) een tekening op de tekstballonnen, bijvoorbeeld een hartje.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Kaartje: Hello puppy

Geloof het of niet, maar er is nog een nieuw pupje bij in de familie! Dus dat vraagt natuurlijk om…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Polaroid snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s