Knuffelbeest snijmallen

Deze set snijmallen van Avec Creative had ik al een hele tijd geleden op de website van Action gezien, maar telkens ik zocht in de winkel vond ik ze niet. Maar toen bleek dat het om een nieuwe release ging die helemaal nog niet in de rekken lag! Nu heb ik ze eindelijk kunnen bemachtigen en ik ben heel enthousiast om ze te laten zien aan jullie.

Wat zit er in de set?

De set bevat een heleboel onderdelen om een knuffelbeest mee te maken. De grootste snijmal snijdt zijn lijfje uit, waarbij je de armen kunt plooien. Als je het lijfje kleeft op je kaart, maar de armen niet, dan kan het dier dus iets vastnemen. Vandaar dat ik de snijmallen “knuffelbeest” gedoopt heb! In de basissnijmal zie je ook een groot gat in zijn buik. Daarmee kun je extra dimensie krijgen als je de juiste sandwich gebruikt.

Daarnaast zijn er een heleboel elementen om je dier te maken zoals jij het zelf wilt: twee voetjes met kussentjes, de binnenkant voor de oortjes, een gezichtje met blos en twee types ogen, een toefje haar, een element voor op de bovenkant van het hoofd en een oogmasker.

Ten slotte is er ook nog een hartje en een tas bestaande uit twee onderdelen met een toef slagroom erbij om je dier iets in zijn handen te kunnen geven.

Lees snel verder om te zien wat je hier allemaal mee kunt doen!

Voorbeelden

Voorbeeldkaartje

Voor het voorbeeldkaartje besloot ik om een katje te maken dat een boodschap vasthoudt. Voor de achtergrond sneed ik een paneel uit patroonpapier en een kleiner paneel uit wit papier, voor beide gebruikte ik de Carlijn Design A6 snijmallen. Met foamtape kleefde ik het witte paneel op het patroonpapier, voor extra dimensie.

Voor het katje zelf sneed ik het lijfje en de voetjes uit oranje. De kussentjes, de binnenkant van de oortjes en het gezichtje sneed ik uit zwart papier. Ik gebruikte de open oogjes in plaats van de gesloten oogjes. Uit wit papier sneed ik het toefje haar drie keer. Ik kleefde vervolgens alles op de juiste plaats. Voor de pootjes gebruikte ik foamtape, omdat ik het leuk vind dat de voetjes een beetje uitsteken. Bij de toefjes haar op de wangen staken er twee puntjes uit (zoals op zijn kop), die knipte ik voorzichtig af met een schaar. Zo valt het iets minder op dat de witte strepen eigenlijk drie keer hetzelfde zijn.

Met foamtape kleefde ik het katje op de kaart. Ten slotte wilde ik nog een boodschap. Met de Carlijn Design gefeliciteerd snijmallen maakte ik een grote oranje gefeliciteerd op een witte achtergrond. Ik plooide de uiteindes van de pootjes om zodat het katje het woord kan vastnemen. Eerst kleefde ik het vast links op de foto (dus bij de “G”). Ik kon de andere kant ook gewoon vastkleven, wat een leuk pop-up effect geeft. MAAR! Maar dan kun je het kaartje niet meer platduwen en in een enveloppe steken. Dus in plaats daarvan deed ik twee extra plooien in de andere poot, voor ik het vastkleefde (dus bij de “d”). Daardoor heb je nog steeds de pop-up, maar kan het kaartje ook plat in een enveloppe.

Meer dieren

Ik wilde ook even tonen wat je met de andere elementen kunt doen. Daarvoor maakte ik een combinatie aan andere dieren, zodat je elk element eens in actie kunt zien. Op de foto zie je een stinkdier, een wasbeertje en een zwarte kat. Bij het stinkdier kleefde ik het pootje die de tas bij het oor vasthoudt niet vast, maar gleed ik het door het gat. Op die manier is het net weer ietsje anders.

Zoals je ziet kleefde ik deze dieren niet meteen op een kaartje. Ik hou ze liever nog even aan de kant en kan ze dan gebruiken als ik snel een kaartje wil maken. Bovendien kun je ook nog iets anders doen met deze dieren…

Cadeau(bon)houder

Tussen de armpjes kun je prima een cadeaubon glijden. Zo heb je een leuke unieke houder voor je cadeaubon! Je kunt ook een klein cadeautje tussen zijn armen glijden.

Upgrades

Uiteraard, ook bij deze set valt er een heleboel te upgraden.

 • Maak andere dieren, wees creatief!
 • Je dieren hoeven niet realistisch te zijn, je kunt ook voor gekke kleuren kiezen of zelfs onderdelen uit patroonpapier snijden.
 • Gebruik wiebeloogjes.
 • Gebruik foamtape of snij onderdelen meerdere keren uit voor meer dimensie in je dier.
 • Kleur de onderdelen zelf in, zo kun je de dieren ook plekken of strepen geven.
 • Wees niet bang om onderdelen aan te passen door er een stukje af te snijden.
 • Met witte gelpen of een zwarte stift voeg je ook gemakkelijk extra details toe,
 • ook met glitterlijm of glossy accents kun je extra details toevoegen.
 • Personaliseer je dier: maak er de kat van de ontvanger van bijvoorbeeld.
 • Gebruik je dier als houder voor een cadeaubon of een klein cadeautje, zoals bv een theezakje.
 • Laat je dier iets anders vasthouden dan een tas of hartje, door te combineren met andere sets.
 • Gebruik elementen uit andere sets om je dier nog meer te personaliseren,
 • of omgekeerd: met elementen uit deze set kun je andere sets misschien nieuw leven inblazen. Kleef bijvoorbeeld het gezichtje op een wolk.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Knuffelbeest snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s