Knuffelkonijn snijmallen

Op het eerste zicht denk je misschien dat je mij al eerder hebt zien schrijven over deze set, dat is omdat ze heel hard lijkt op de Knuffelbeest snijmallenset. Dit is echter een andere set van Avec Creative, die je heel goed kunt combineren. Scroll verder om er meer over te lezen.

Wat zit er in de set?

Ook deze set bevat een heleboel onderdelen om een diertje mee te maken, maar deze keer voor een konijn of voor een kuiken. De grootste snijmal snijdt het lijfje zonder oren uit, waarvan je de armen kunt plooien. Zo kun je ook hier een knuffeldier maken. Er zijn ook grote en kleine snijmallen voor lange konijnoren, konijnenpoten met kussentjes, een pootje voor het kuiken, een toefje haar (of pluimen) en details voor het gezicht. De details voor het gezicht lijken heel sterk op die uit de andere set, alleen heb je hier geen open ogen maar wel konijnentandjes en een snavel.

Dan zijn er ook nog elementen om vast te houden: een cakeje met slagroom, een kaarsje, een wortel bestaande uit twee delen en een bloem bestaande uit drie onderdelen.

Voorbeelden

Kaartje met konijn

Als eerste voorbeeldje maakte ik het konijn. Ik sneed alle onderdelen uit en kleefde ze zoals je op de foto kunt zien. Voor de pootjes gebruikte ik foamtape voor extra dimensie. Ik gaf het konijntje de wortel en de bloem om vast te houden. Het konijntje zelf kleefde ik met foamtape op een patroonpapier paneel. Dat paneel sneed ik uit met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design.

Ik kleefde nog geen tekst op de kaart, zo kan ik later nog beslissen wat ik precies op het kaartje wil.

Kuikentje

Ik maakte ook eens het kuikentje met de cupcake zodat je alle elementen in actie kunt zien. De pootjes zijn hier ook met foamtape bevestigd voor extra diepte. De rest plakt gewoon vast met vloeibare lijm of een lijmroller. Enkel voor het kaarsje was het ietsje moeilijker. Ik wilde dat het vlammetje boven het kaarsje zat, maar ik wilde ook het cakeje met kaarsje niet vastplakken aan het kuiken. Daarom heb ik een heel klein stukje plakband gesneden, en dat op de achterkant van het kaarsje en de vlam gebruikt.

Het kuikentje laat ik voorlopig zo, dan kan ik nog kiezen of ik er een kaartje van maak, of het als houder voor een klein cadeautje hou!

Upgrades

Voor mijn ideeën voor upgrades verwijs ik je door naar mijn post over de Knuffelbeest snijmallen, omdat het dezelfde ideeën zijn. Maar door de sets te combineren kun je er zeker nog veel meer uit halen! Probeer andere dieren te maken, je enige limiet is je fantasie. Hier is alvast een lijstje met dieren die je kunt maken met beide sets:

 • Konijn
 • Kuiken
 • Kat (effen)
 • Kat met strepen
 • Kat met eender welke tekening (door er zelf op te kleuren)
 • Stinkdier
 • Wasbeer
 • Pinguïn
 • Hond met hangende oren (leg de oren van het konijn plat en gebruik de pootjes van de kat)
 • Eend
 • Vos
 • Rode panda

Door ronde snijmallen te gebruiken voor de oren kun je ook deze dieren maken:

 • Beer
 • Ijsbeer
 • Panda

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s