Kasteel snijmallen

Met deze set snijmallen van Avec Creative vul je heel gemakkelijk je kaartje met een kasteel, ideaal voor de verjaardag van een ridder of prinsesje. Lees er hieronder meer over.

Wat zit er in de set?

De set bevat een heleboel onderdelen om een kasteel mee te maken. Door onderdelen meerdere keren uit te snijden kun je je kasteel groter maken. Er zitten ook ramen, een vlag, banners, een steendetail en een toegangspoort bij. De poortsnijmal maakt ook twee plooilijnen, zodat je de poort zodanig op je kaart kan plakken dat hij open en dicht kan.

Voorbeeldkaart

Eerst maakte ik een achtergrond. Daarvoor combineerde ik twee andere snijmallensets van Avec Creative: de landschap snijmallen voor een heuvel in de achtergrond en de Garden Borders voor het gras en de wolken. Voor de wolken gebruikte ik inkt blending met de uitgesneden wolken als stencil, in plaats van de wolken zelf op het kaartje te plakken.

Voor het kasteel zelf koos ik voor twee kleuren blauw. Ik sneed de onderdelen uit en kleefde ze met vloeibare lijm of taperunner op de kaart, zoals je kunt zien op de foto. De stukken die uit de torens gesneden worden voor het raam, legde ik terug in de torens, zodat je de achtergrond er niet door zou zien. Bij de poort kleefde ik enkel de buitenkant vast, zodat de deuren nog open en dicht kunnen.

Het leek me leuk om iets achter de poort te verstoppen. Ik had nog een lama liggen van de Mama Elephant Little Llama Agenda set, en gaf hem een kroontje uit de Lawn Fawn Happy Howloween set. Ten slotte kleefde ik nog een ‘gefeliciteerd’ met foamtape boven de poort. Die komt uit de Carlijn Design Gefeliciteerd set.

Upgrades

Hier zijn meer ideeën om meer uit je set te halen.

  • Verstop een boodschap of figuur achter de poort,
  • of achter de ramen in de torens.
  • Snij je onderdelen uit speciaal papier, zoals glitterpapier voor de daken of patroonpapier met een steentextuur voor de torens.
  • Snij je onderdelen uit wit papier en kleur ze zelf in.
  • Maak je kasteel groter door onderdelen meerdere keren uit te snijden,
  • of kleiner door minder onderdelen te gebruiken.
  • Maak je kasteel realistisch, of gebruik juist veel kleuren voor een fantasie kasteel.
  • Personaliseer je kasteel: misschien kun je een kasteel nabootsen uit een zeker sprookje? Of schrijf de initialen van de ontvanger op de banners.
  • Voeg figuren toe aan je kasteel om nog meer te personaliseren: prinsen of prinsessen, ridders, een draak of andere sprookjesfiguren.
  • Het kasteel is leuk voor een verjaardagskaart, maar voeg er bijvoorbeeld een koppel aan toe en je hebt een huwelijkskaartje of een nieuwe woning-kaart.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s