Kerststempels Craft Sensations met sneeuwvlokjes

Nu de kerstperiode eraan komt, liggen er weer kerststempels van Craft Sensations bij Action. Deze set trok meteen mijn aandacht, want ik hou zo van sneeuwvlokken! Helaas zit er een designfout in… Lees hieronder meer over het designfoutje, en waarvoor je de set wel nog kunt gebruiken.

Wat zit er in de set?

De set bevat drie sneeuwvlokstempels, waarvan twee grotere die elkaars spiegelbeeld zijn en een kleintje. Bij de grotere hoort ook een snijmal om ze uit te snijden. De snijmal is echter niet zo gemakkelijk juist te positioneren, ik ben zelfs niet zeker bij welke sneeuwvlok ze hoort. Daarnaast zijn er ook stempels voor een grote kerstster en een kleine ruit met een kerstboompje in. Ten slotte is er nog de tekst “We wish you a Merry Christmas”. Voor deze tekst heb je een grote stempel en een snijmal om de gestempelde tekst uit te snijden.

Het is een leuke set, maar er zit een designfout in: de snijmal voor de tekst is gespiegeld. Daardoor kun je dus niet de tekst stempelen en daarna uitsnijden zoals normaal de bedoeling is. Er zijn twee mogelijke workarounds. Ofwel snij je eerst, en stempel je dan. Ofwel kun je door je papier tegen het licht te houden de snijmal op de achterkant positioneren. In beide gevallen blijft het wel zo dat je de tekst moet stempelen op de achterkant van je uitgesneden element, wat dus minder mooi is. Gelukkig kun je ook gewoon de stempel zonder de snijmal gebruiken.

Voorbeelden

Ik maakte twee voorbeeldkaartjes om de verschillende stempels in actie te tonen. De mini-stempel met de kerstboom gebruikte ik niet. Je zou die kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een achtergrond te stempelen. Ook de snijmallen gebruikte ik niet.

Kaart met sneeuwvlokjes

Met de A6 snijmallen van Carlijn Design sneed ik een paneel uit patroonpapier met sneeuwvlokken voor de achtergrond, en een paneel uit wit papier voor de voorgrond. Op dat kleiner paneel gebruikte ik de verschillende sneeuwvlokstempels met groene inkt, en stempelde ik ook de tekst met donkerder groen. Het witte paneel kleefde ik met foamtape voor extra dimensie, en ik werkte nog af met enkele druppels Décotime 3D-parelverf.

Kaart met kerstster

De lay-out van het tweede kaartje is hetzelfde, ik gebruikte de A6 snijmallen van Carlijn Design om een achtergrond uit patroonpapier te snijden en een voorgrond uit effen blauw papier. Met Versamark Cloud White stempelde ik de kerstster en de tekst. Ik werkte af met enkele gouden decosteentjes.

Zoals je kunt zien op de foto, stempelde ik enkel de tekst “Merry Christmas”, wat slechts een deel van de stempel is. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt heel voorzichtig zijn wanneer je inkt aanbrengt op de stempel, zodat er geen inkt zit op “We wish you a”; je kunt de tekst die je niet wilt afplakken met tape, dan de inkt op de stempel doen en dan voorzichtig de tape verwijderen voor je stempelt; of als je heel dapper bent, kun je de stempel knippen.

Upgrades

Er mag dan wel een foutje in de set zitten, je kunt er nog steeds veel mee doen. Hier zijn enkele ideeën om er het meeste uit te halen:

  • Stempel de sneeuwvlokjes met een goede witte pigment inkt op donker papier.
  • Gebruik de sneeuwvlokken, kerstster en/of de ministempel om een achtergrond te maken.
  • Pas je stempel aan, zodat je ook “Merry Christmas” kunt stempelen in plaats van de volledige tekst.
  • Kleur de kerstster in met stiften of potloden.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

3 gedachten over “Kerststempels Craft Sensations met sneeuwvlokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s