Sentiments snijmallen

Een “sentiment” is de tekst die je op een kaartje plaatst. Vandaar dat ik deze set snijmallen van Avec Creative “sentiments” gedoopt heb. Je leest hieronder welke tekstjes deze set precies bevat. Daarna toon ik een paar kaartdesigns om leuke kaartjes te maken in een handomdraai met zo’n sentiment, patroonpapier en een embossing folder.

Wat zit er in de set?

Je bent meteen voorzien voor verschillende gelegenheden met deze set, ze bevat namelijk de volgende zes teksten:

 • Lots of Kisses
 • HIP hip Hooray
 • xoxo
 • BEST Wishes
 • thank YOU
 • BIG thanks

Bij de HIP hip Hooray is er een los puntje voor de tweede i. Gelukkig valt het niet zo hard op als je dat puntje kwijtspeelt en niet op de kaart plakt. Alle andere teksten bestaan uit één stuk. Bij de thank YOU wordt het deel YOU in negatieve ruimte gespeld. Je hebt dus ook nog de letters Y, O en U apart waar je dan iets anders mee kunt doen. Omdat de tekst zo fijn is, heb ik soms moeite om ze mooi uit te snijden. Het kan helpen om de tekst dwars door je machine te halen en indien nodig met een shim.

Voorbeeldkaartjes

Meestal is de focus van een kaart een figuur, maar nu wilde ik dat de sentiments de focus van de kaart zouden zijn. Daarom probeerde ik eerst een paar designs uit te tekenen. Ik sneed enkele scraps op A6 formaat en schetste de volgende designs:

Daarbij besloot ik om telkens één vlak met patroonpapier te vullen, en het andere vlak met effen gekleurd papier. Om toch iets meer toe te voegen aan het effen gedeelte gebruikte ik daar telkens een embossing folder voor. Op de lijn tussen de twee vlakken kleefde ik telkens een strookje, dat geeft het geheel een meer afgewerkte look. Dat was de basis voor de volgende kaartjes.

Lots of Kisses

Ik gebruikte hier een hartjes embossing folder van Action op glitterpapier in plaats van op gewoon papier. Het patroonpapier en glitterpapier komt ook allebei van Action. Om de tekst beter te doen opvallen sneed ik ze twee keer uit: uit wit en uit roze. De witte tekst plakte ik dan op de roze, maar met een kleine offset, zodat het roze een schaduw lijkt. Ik deed ook nog wat glitterlijm op de witte strook en de witte tekst.

Xoxo

Het patroonpapier op deze kaart komt uit dezelfde blok en ik gebruikte hier ook dezelfde embossing folder. Ik sneed de tekst meerdere keren in twee verschillende kleuren uit: roze en blauw en gebruikte ook twee strookjes in plaats van één om daarmee te matchen. In plaats van de tekst tot beneden te herhalen voegde ik een uitgesneden hart toe. Twee van de tekstjes zijn afgewerkt met glitterlijm, de twee andere met crystal glaze.

Hip hip hooray & Best wishes

Dit is een twee-voor-één. Voor deze kaart koos ik papier van Flying Tiger. Het wordt verkocht als origami papier, maar het is redelijk dik en ik vond het mooi om mee te knutselen.

Op een groen blad gebruikte ik een blaadjes embossing folder van Action en sneed er daarna een A6 paneel uit. Ook uit het patroonpapier sneed ik een A6 paneel. Pas daarna maakte ik de schuine snede op beide panelen, zodat ze in elkaar passen om twee kaartjes mee te maken. De tekstjes sneed ik telkens twee keer uit en stapelde ik op elkaar voor extra dimensie. Om ze nog een beetje extra te doen uitkomen deed ik er crystal glaze op.

Big Thanks

Op deze kaart gebruikte ik het overgebleven stukje van het groene papier van de vorige twee kaarten. Ook hier stapelde ik de tekst twee keer op en werkte ik af met crystal glaze.

Thank you

Ook hier gebruikte ik patroonpapier van Flying Tiger en dezelfde embossingfolder als bij de vorige kaartjes. Ik sneed de tekst drie keer uit in verschillende kleuren en deed een diecut inleg met de letters Y, O en U.

Upgrades

Een paar ideeën om meer uit je sentiments te halen:

 • Stapel ze op om meer dimensie te krijgen,
 • of stapel ze met een kleine offset om een schaduw effect te krijgen.
 • Snij ze uit speciaal papier, zoals patroonpapier of glitterpapier.
 • Werk ze af met glitterlijm of crystal glaze.
 • Snij ze uit wit papier en kleur ze dan zelf in met stiften of met inkt blending.
 • Doe een diecut inleg met de letters Y, O en U bij Thank YOU.
 • Knip een stukje uit de tekst om nieuwe teksten te maken.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Hartjes snijmallen

Met Valentijn voor de deur is het ideaal om deze set met hartjes snijmallen van Avec Creative eens te demonstreren!…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

2 gedachten over “Sentiments snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s