Big Sentiments snijmallen


Naast de set sentiments die ik al eerder besprak, is er ook een set met grotere teksten van Avec Creative. Lees hieronder verder wat de set precies bevat. Ik toon ook drie voorbeeldkaartjes.

Wat zit er in de set?

De set bevat vijf verschillende teksten, en het &-teken.

  • Kisses
  • Sparkle
  • lots of
  • Smiles
  • Love

De teksten zijn in een sierlijk lettertype en telkens in één stuk, zelfs de puntjes op de i.

Voorbeeldkaartjes

Love & lots of Kisses

Uit patroonpapier sneed ik een A6 paneel met een snijmal van Carlijn Design. De tekst sneed ik telkens twee keer uit wit papier om ze op te stapelen voor extra dimensie. Ik vond dat de tekst nog niet duidelijk genoeg afstak tegen het patroonpapier, dus bracht ik een beetje rode inkt aan in het midden en liet die vervagen naar de buitenkant toe. Op die manier komt de tekst beter uit. Ik sneed ook een klein hartje uit met een andere snijmal van Action. Ten slotte werkte ik nog de tekst en het hartje af met crystal glaze.

Smiles

Ik maakte een kaartje van 8 bij 8 cm. Kleine kaartjes vind ik zo schattig en ze zijn ook veelzijdig, je kunt ze bijvoorbeeld ook als cadeaulabel gebruiken. Met een streepjesstencil maakte ik de roze met blauwe achtergrond. Ik sneed een wit gestikt vierkant met een andere snijmal van Action en daaruit sneed ik dan het woord Smiles. Dat plakte ik gewoon op de kaart. Let erop dat je ook de lusjes van de letters terug kleeft. Op die manier is het woord te lezen in de negatieve ruimte, wat een leuke twist is.

Sparkle

Deze is mijn favoriet! Ik vond het woord Sparkle helemaal passen bij een fancy shaker kaart. Het woord sneed ik uit blauw glitterpapier. Voor extra dimensie sneed ik het ook nog eens uit wit papier en stapelde dat op elkaar. Ik maakte een breed wit kader, de grootte van een A6 kaartje. Om de binnenkant uit te snijden gebruikte ik een rechthoek snijmal van Carlijn Design. Met een bolletjesstencil fleurde ik het kader een beetje op.

Op de achterkant van het kader kleefde ik een groot stuk plastiek. Ik heb hiervoor gewoon een oude verpakking gebruikt die anders de vuilbak in zou gaan. Om dimensie op te bouwen gebruikte ik twee lagen foamtape. Je moet de foamtape kleven rondom het raampje. Dan deed ik er wat glitter en shaker goodies in, en kleefde een gewoon wit A6 paneel erop. Achteraf gezien vind ik dat ik er nog veel meer shaker goodies had mogen indoen!

Upgrades

Een paar ideeën om meer uit de snijmallen te halen op een rijtje:

  • Stapel ze op om meer dimensie te krijgen,
  • of stapel ze met een kleine offset om een schaduw effect te krijgen.
  • Snij ze uit speciaal papier, zoals patroonpapier of glitterpapier.
  • Werk ze af met glitterlijm of crystal glaze.
  • Snij ze uit wit papier en kleur ze dan zelf in met stiften of met inkt blending.
  • Gebruik de negatieve ruimte.
  • Combineer ze om nieuwe teksten te maken,
  • of knip er zelfs een stukje uit!

Hieronder vind je nog meer posts waar deze set gebruikt wordt!

Bijna-fiasco borduurkaartje

Bijna-fiasco borduurkaartje

Wist je dat februari maand van het borduren is? Althans volgens de website Days of the Year toch. Daarom koos ik voor de kaartjesswap deze maand als thema borduren. Bij…

Valentijnskaartje

Valentijnskaartje

Oeps, ik ging dit kaartje vóór Valentijn posten, maar ik was te laat! Achja, elke dag van het jaar is een goede dag om iemand te laten weten dat je…

Card Maker Success Summit februari 2022

Card Maker Success Summit februari 2022

Als je yorkiesinspace op Instagram volgt, heb je ze al zien passeren: de vele kaartjes die ik tijdens de Card Maker Success Summit gemaakt heb! Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Eén reactie op “Big Sentiments snijmallen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *