Wishing You a Happy Day snijmal

Deze snijmal doet je misschien denken aan de Celebrate Today snijmal waar ik het eerder over had. Het is namelijk een zeer gelijkaardige snijmal van Avec Creative, en ik vond hem bij Action voor €2,99. Niet heel goedkoop voor één snijmal, maar je bedekt er wel je volledig kaartje mee. Lees er meer over hieronder.

Wat zit er in de set?

Deze keer is het niet echt een set, maar wel één grote snijmal. Je snijdt ermee de tekst “Wishing you a happy day” uit. De tekst bestaat uit één stuk, geen geknoei met losse letters of de puntjes op de i’s dus!

Om de tekst goed te kunnen uitsnijden had ik een shim nodig.

Voorbeeldkaartjes

Ik maakte twee voorbeeldkaartjes. Eerst sneed ik de tekst en een paneel iets kleiner dan A6 uit wit papier. Ik legde de witte tekst op het paneel en plakte de randen af met washitape. Daarop deed ik dan inkt blenden met lichtblauwe en roze inkt. Met een bolletjesstencil maakte ik de inkt blending nog iets leuker. Wanneer ik dan de washitape eraf haalde, had ik twee elementen: enerzijds een gekleurd paneel met daarop de tekst in wit, en anderzijds de gekleurde tekst. Dus eigenlijk heb ik de uitgesneden tekst als stencil gebruikt om zo twee kaartjes ineens te maken!

Voor de achtergronden van de kaartjes sneed ik twee witte panelen op A6-formaat en bracht wat textuur aan met een bolletjes embossingfolder. Voor het eerste kaartje kleefde ik het gekleurde paneel daarop met foamtape. Voor het ander kaartje wilde ik de tekst rechtstreeks op de achtergrond plakken, maar dan was de tekst niet goed leesbaar. In plaats daarvan sneed ik nog een gestikt paneel uit om daar de tekst op de plakken.

Beide gestikte panelen zijn uitgesneden met een snijmal van Carlijn Design.

Upgrades

Je kunt verschillende kanten op met deze snijmal:

  • Gebruik de uitgesneden tekst als stencil.
  • Gebruik de negatieve ruimte van de uitgesneden tekst.
  • Snij de tekst uit patroonpapier,
  • of ander speciaal papier zoals glitterpapier of holografisch papier.
  • Voeg glitterlijm of glossy accents toe aan de tekst.
  • Kleur de tekst zelf met inkt blenden of met stiften.
  • Snij een stuk uit de tekst om enkel dat te gebruiken, zoals bijvoorbeeld het woord ‘happy’.
  • Neem uit een andere stempel- of snijmallenset het stukje “birth” om er “Wishing You a Happy Birthday” van te maken.
  • Versier rond de tekst met kleine elementen, bijvoorbeeld bloemetjes of hartjes, of met kleine figuurtjes zoals de Little Agenda serie van Mama Elephant.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s