3D snijmallen met auto

Dit is nog één van de verschillende sets van 3D snijmallen van Avec Creative, ik vind ze zo leuk! Je vindt ze in Action voor 2,99 euro. De andere sets die ik kocht vind je terug op de materiaalpagina.

Wat zit er in de set?

Ook deze set bevat drie grote snijmallen om je achtergrond mee op te bouwen: een lucht met wolkjes, een stadslandschap met drie gebouwen en een straat met twee bomen en auto. Bij de huisjes worden de deuren zo uitgesneden dat je ze kunt openen. Daarnaast heb je ook nog aparte snijmallen voor de bomen en de auto.

Voorbeeldkaartje

Als voorbeeldje maakte ik een kaartje om mijn schoonbroer te feliciteren met het behalen van zijn rijbewijs. Ik sneed alle elementen uit wit papier en kleurde ze met inkt en blending borstels.

Voor de lucht haalde ik eerst de wolkjes eruit. Ik kleurde alles dan lichtblauw, behalve wat achter de gebouwen zou komen. Dat kleurde ik telkens in de kleuren van de gebouwen, zodat je niet de lichtblauwe lucht door de raampjes zou zien. Achteraf legde ik de wolkjes dan terug in de lucht.

Voor de laag met de gebouwen gebruikte ik washitape om de straat af te plakken. Dan kleurde ik de gebouwen rood, donkerblauw, en groen. Daarna plakte ik de gebouwen af met washitape en kleurde ik de straat zwart.

Bij de voorste laag gebruikte ik opnieuw washitape om een rechte lijn te krijgen. Ik kleurde het onderste gedeelte groen. De losse bomen kleurde ik met groen en bruin. De auto kleurde ik met rode inkt en deed ik een heat embossen op met meerdere lagen clear gloss. Je ziet het niet zo goed op de foto, maar de auto kreeg daardoor een mooie glans en viel extra op.

Ter afwerking stempelde ik een gefeliciteerd van Carlijn Design in zwart en embosste die ook met clear gloss poeder. De cirkel kleefde ik op een paneel patroonpapier met autootjes en ik kleefde er een zwart kader rond. Het kader en het paneel zijn ook uitgesneden met mallen van Carlijn Design.

Upgrades

Hier meer inspiratie om deze set te gebruiken:

  • Snij de elementen uit wit papier en kleur ze met inkt blenden of met stiften.
  • Of snij de elementen meerdere keren uit verschillende kleuren en knip er stukken af om op te stapelen.
  • Snij de auto uit een metaalachtig papier,
  • of heat emboss voor extra glans.
  • Voeg details toe met glitterlijm of glossy accents.
  • De wolkjes kun je terug inleggen, of op een andere kaart gebruiken. Gooi ze niet weg!
  • Verstop iets achter de deurtjes of ramen van de gebouwen.
  • Personaliseer de kaart door de kleur van de gebouwen en de auto te kiezen. Je kunt ook meerdere auto’s op één kaart hebben.
  • Combineer met de andere 3D sets!

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s