3D snijmallen met ballonnen

Dit is de laatste van de sets 3D snijmallen van Avec Creative die ik in 2021 in Action kocht. Deze is een beetje anders dan de andere, omdat er geen landschap mee opgebouwd wordt.

Wat zit er in de set?

De set bevat drie ronde snijmallen om je scène op te bouwen: een gestreepte achtergrond, een cirkel met drie ballonnen en een cirkel met een banner. Daarnaast zijn er ook nog drie slingers om uit te snijden. Bij mijn set zit er een foutje in één van de slingers, waardoor die niet helemaal uitgesneden wordt. Door een klein beetje bij te knippen met een schaar valt dat gelukkig wel op te lossen.

Voorbeeldkaartje

Eerst sneed ik alle elementen uit wit papier en koos ik een patroonpapier uit om als achtergrond te gebruiken. Uit dat patroonpapier sneed ik een A6-paneel met een snijmal van Carlijn Design. Ik koos ook enkele Décotime twinmarkers uit die pasten bij het patroonpapier voor de achtergrond.

Met die stiften kleurde ik de losse strepen in. Ik kleefde de witte streepjesachtergrond op de kaart en legde daar de gekleurde strepen terug in. De ballonnen sneed ik uit oranje en plakte ik op die streepjescirkel. De ‘glans’ van de ballonnen haalde ik uit de witte versie die ik eerder uitsneed en legde die in de oranje ballonnen.

Op de witte banner stempelde ik een gefeliciteerd met een stempel van Carlijn Design, en twee sterren uit de Happy Howloween set van Lawn Fawn. De sterren kleurde ik in met de gele stift en ik deed er een klein beetje glitterlijm op. Ook de slingers kleurde ik in met stiften, zodat alle kleuren goed bij elkaar passen.

Upgrades

Zoals gewoonlijk zijn hier nog enkele ideeën hoe je deze set kunt gebruiken.

  • Leg de streepjes van de achtergrond terug in.
  • Leg de ‘glans’ van de ballonnen terug in.
  • Snij de elementen uit wit papier en kleur ze in met inkt of met stiften.
  • Snij de ballonnen of de streepjesachtergrond uit patroonpapier,
  • of ander speciaal papier, zoals glitterpapier.
  • Schrijf of stempel je eigen boodschap op de banner.
  • Voeg details toe met glitterlijm of glossy accents.
  • Knip de banner uit om de buitencirkel en de banner in verschillende kleuren te kunnen hebben.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “3D snijmallen met ballonnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s