Gekke beestjes Craft Sensations

Er liggen weer nieuwe stempels van Craft Sensations in de Action! Ik koos voor dit setje met gekke beestjes en heb veel voorbeelden voor jullie gemaakt. Het setje kost €0,79.

Wat zit er in de set?

De set bevat een heleboel dieren:

 • Een aapje in een gestreept pakje,
 • een beer met een vis in zijn pootjes,
 • een beer met een hartje,
 • een beer met pluimpjes op zijn kop,
 • een konijn met pluimpjes op zijn kop,
 • een gestreepte kat met een pet,
 • een uiltje,
 • een kat in een tas,
 • een berenhoofd met een kroontje,
 • een leeuwenhoofd,
 • een vossenhoofd,
 • en een vogeltje.

Daarnaast zijn er ook nog een pootafdruk, een tekstballon met een vissengraat in, een gebergte, een hoedje en het woord MEOW.

De meeste stempels zijn niet enkel een outline, maar kleuren ook een deel van de afbeelding zelf in. Dat maakt het soms moeilijker om een mooi gestempelde afbeelding te krijgen. Een stempelhulp zodat je eenzelfde afbeelding meerdere keren kunt stempelen is een must als je deze set wilt gebruiken! Als het dan nog moeilijk is om een effen vlak te krijgen, kun je altijd voorzichtig bijkleuren met een kleine blending brush of met een stiftje.

Voorbeelden

Totempaal

Deze twee vroegen me gewoon om opgestapeld te worden! Ik stempelde ze eerst op printpapier en knipte ze uit om als maskers te gebruiken. Daarna sneed ik een wit paneel uit met een snijmal van Carlijn Design. Daarop legde ik het masker van de beer en ik stempelde het konijn. Op die manier zorgde ik ervoor dat er geen stuk konijn gestempeld wordt waar de pluimen van de beer moeten verschijnen. Ik wilde echter wel dat de poten van het konijn voor de oren van de beer zouden verschijnen, dus ik nam het masker weg en stempelde enkel de poten. Daarna deed ik het omgekeerde: ik legde het masker van het konijn op zijn plaats, en stempelde de beer. Op die manier verschijnt de beer niet voor de poten van het konijn. Dan haalde ik het masker weg en deed enkel inkt op de pluimen van de beer, zodat ik die ook kon stempelen.

Ik kleurde de dieren in met Décotime twinmarkers en bracht extra details aan met een zwarte stift en een witte gelpen. Bij de beer kleurde ik met een bruine stift over het gestempelde oppervlak heen, om de beer een bruine kleur te geven. Ik stempelde de tekst Let’s celebrate today uit een andere stempelset van Craft Sensations en kleefde het paneel met foamtape op een paneel patroonpapier.

Popart poesjes

Een andere manier om de stempels te gebruiken is om ze in kleur te stempelen. Ik stempelde het poesje met de pet op printpapier en knipte het uit om als masker te gebruiken. Op een wit paneel stempelde ik de poes rechts in paars. Daarop legde ik het masker en stempelde dan de poes in blauw. Daarna legde ik het masker op de blauwe poes en stempelde in roze. Zo krijg je een rij kleurrijke poesjes. Ik kleurde de poezen verder nog in met stiften.

Voor de achtergrond stempelde ik het woord MEOW in dezelfde drie kleuren. Ik stempelde ook het woord gefeliciteerd uit de gelijknamige set van Carlijn Design in dezelfde drie kleuren op wit papier en sneed het uit. Ik sneed het nog twee keer uit wit papier en stapelde het op voor extra dimensie vooraleer het op het poesjespaneel te kleven. De poesjes kleefde ik schuin op de achtergrond met foamtape voor een speelsere look.

Tip: Je hoeft niet het hele achtergrondpaneel te bestempelen, enkel wat niet bedekt gaat worden door het witte paneel is voldoende. Zo spaar je tijd en inkt uit!

Hoede ouwe beer

Je kunt ook de vorige twee manieren om je stempels te gebruiken combineren: een deel in kleur stempelen en een deel met zwart. Eerst stempelde ik de hoed in blauwe inkt op een wit paneel. Ik stempelde daarnaast ook de hoed op printpapier en knipte het uit om een masker te hebben. Het masker legde ik op de blauwe hoed en dan stempelde ik de beer ook in blauw. Na het stempelen is de trui dus helemaal blauw.

Ik had kunnen enkel de trui stempelen in blauw door de rest van de stempel af te dekken, en daarna de rest stempelen in zwart door de trui af te dekken. In plaats daarvan stempelde ik alles in blauw en ging daarna met een zwart stiftje over de niet-trui delen van de beer. Dat werkt ook. Ik kleurde de rest van de beer in met Décotime Twinmarkers.

Ten slotte stempelde ik nog de tekst Wishing you a very happy birthday (uit een andere set van Craft Sensations) in hetzelfde blauw en heat embosste met clear gloss poeder. Het paneel kleefde ik met foamtape op een paneel patroonpapier.

Niets inkleuren

Je kunt het ook gewoon heel simpel houden: stempel in kleur, en hou het daarbij. Ik maakte drie witte panelen. Op twee ervan stempelde ik de beer en de vogel op zijn kop, op het andere stempelde (en heat embosste) ik de tekst en stempelde de bergen. Die drie panelen kleefde ik met foamtape op een paneel patroonpapier. Een heel simpel en snel kaartje dus!

Beestige achtergrond

De stempels zijn ook prima te gebruiken als achtergrond! Vooral de dierenhoofden en de pootafdruk zijn daar heel geschikt voor. Ik gebruikte vier verschillende stempels om een achtergrond te maken in vier kleuren. Daarop kleefde ik een strook geel papier, en daarop een strook wit papier. Op het witte papier stempelde ik de tekst birthday wishes uit een andere set van Craft Sensations, en nog eens de beer en het vosje. Het stempelen kost wat tijd, maar het is een leuk resultaat.

Labels

Als laatste voorbeeld wil ik ook tonen dat je er gemakkelijk en snel labels mee kunt maken. Eender welk van de kleinere stempels is hier heel geschikt voor. De labels sneed ik uit met een set van Avec Creative uit wit papier. Daarna kun je gewoon stempelen in kleur met een tekstje erbij voor een heel snel label, of in zwart en dan inkleuren met stiften.

Upgrades

Er kwamen al een heleboel manieren aan bod om deze stempels te gebruiken, maar er zijn er natuurlijk nog meer! Hier mijn ideeën op een rijtje:

 • Stempel een achtergrond.
 • Stempel de dieren in een kleur en laat het gewoon zo.
 • Stempel de dieren deels in een kleur en deels in zwart om dan zelf in te kleuren.
 • Plaats de hoed op een hoofd van één van deze dieren, of bij een andere set.
 • Stapel de dieren op elkaar!
 • Kleur de dieren in zodat ze lijken op een dier dat je kent: de kat of het konijn van de ontvanger, Cheshire Cat, of Winnie the Pooh bijvoorbeeld.
 • Je hoeft de dieren niet realistisch in te kleuren.
 • Stempel hetzelfde dier meerdere keren naast elkaar in verschillende felle kleuren.
 • Stempel enkel de tekstballon van de vis zodat je er een andere tekst in kunt plaatsen.
 • Zet het kroontje van de beer op iemand anders hoofd,
 • hetzelfde kan met de pet van de kat.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Gekke beestjes Craft Sensations

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s