Bijna-fiasco borduurkaartje


Wist je dat februari maand van het borduren is? Althans volgens de website Days of the Year toch. Daarom koos ik voor de kaartjesswap deze maand als thema borduren.

Bij borduren denk ik direct aan bloemen enzovoort, maar ik wilde liever iets moderner doen. Ik koos dus voor een smiley met een zonnebril, omdat dat goed past bij mijn “Smiles”-snijmal. Met deze snijmal van Action sneed ik de borduurring uit, en ik haalde mijn bak met draad boven. Om dan vast te stellen dat ik geen geel borduurdraad had, en ook geen zwart, en ook geen wit…

Geen nood! Ik heb nog een heleboel zwarte en witte wol liggen die ik graag gebruik voor het Scoubidou’en, en een overschotje geel van een kussenborduurset van lang geleden. Ik begon met de zwarte wol en dat ging helemaal prima. Wat slim van mij om met wol te borduren! Maar toen ik met de gele wol wilde beginnen, bleek die iets te dik te zijn. Ik wilde het papier niet kapot trekken, dus trok ik de woldraadjes uit elkaar om met een dunnere draad te kunnen borduren. Ik vond het geniaal van mezelf.

Tot ik plots mijn borduurwerkje in mijn linkerhand had, en een naald met een pluizige gele draad in mijn rechterhand, zonder connectie tussen de twee. Ik had de draad gewoon doorgetrokken! Heb ik de wol kapot gemaakt door de draden uiteen te trekken? Of is de wol gewoon versleten door meer dan 10 jaar in een vergeten hoekje in mijn kast te liggen? Ik wist het niet, maar wat ik wel wist, is dat ik maar één zo’n gele woldraad meer had, aangezien het van een overschotje kwam. Ik moest dus heel voorzichtig te werk gaan, want ik kon niet veel draad meer verspillen. De draad brak nog meerdere malen af, maar uiteindelijk is het me toch gelukt om de volledige smiley te borduren.

Linksboven op de foto zie je de pluizige gele draadresten

De witte wol was ook iets te dik, maar ik durfde de draadjes niet meer uit elkaar trekken. Dus legde ik heel voorzichtig de laatste kruisjes met de dikke witte wol. Ik knipte de draadjes op de achterkant voorzichtig kort en deed er meteen een heleboel lijm en plakband op in de hoop dat alles zou blijven zitten. Ik plakte het geheel op een volle versie van de borduurring.

Daarmee was het meest tijdrovende en ook meteen het moeilijkste deel van de kaart gedaan. Met geneste gestikte cirkelsnijmallen van KSCraft maakte ik een frame voor de borduurring, en ik sneed ook het topje uit zilver papier. Dat geeft de ring meteen een veel meer afgewerkte look.

Voor de achtergrond gebruikte ik een slimline streepjessnijmal van Avec (Action). De streepjes kleurde ik in met Décotime twinmarkers en kleefde dan terug in de achtergrond. Zo had ik snel een vrolijke regenboogachtergrond. Voor de tekst gebruikte ik Smiles, maar ik knipte de s eraf om Smile te krijgen. Ter afwerking voegde ik nog enkele sterretjes toe in de achtergrond, en eentje op het puntje van de i.

Uiteindelijk ben ik heel tevreden over het eindresultaat, en Annemieke liet me weten dat de smiley nog volledig was toen ze het kaartje uit de envelop haalde. Maar voorlopig denk ik toch dat ik even het borduren op kaarten achterwege ga laten na dit bijna-fiasco…

Meer inspiratie?

Heb jij juist wél zin gekregen om te borduren op kaarten? Bekijk dan ook eens deze posts:

Op zoek naar nog meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *