Shine snijmallen

Avec Creative bracht verschillende sets uit waarmee je shaker kaartjes kunt maken, zoals deze met hartjes en deze met ballonnen. Vandaag toon ik een set met sterren.

Wat zit er in de set?

De set bevat een snijmal voor de tekst Shine, vandaar dat ik de set zo noem, en nog een heleboel figuren:

 • Een maan met een gezicht,
 • een cirkel om een wang voor de maan uit te snijden,
 • en een kleinere maan.
 • Een grote en een kleine vallende ster.
 • Twee grote sterren om een shaker element mee te maken. De ene snijdt één grote ster uit, de ander een iets kleinere ster en een outline.
 • Een aantal kleinere sterretjes, waarbij er twee paar in elkaar genest zitten.

Voorbeeldkaartjes

Shakerkaart

Het eerste voorbeeld is natuurlijk een shakerkaartje. Ik gebruikte beide grote sterrensnijmallen op geel papier. De grote gevulde ster wordt de achtergrond van het shakerelement, de outline ster komt helemaal bovenaan op het shakerelement. De grote ster sneed ik ook uit acetaat, die gerecycleerd is van een oude verpakking. De outline ster sneed ik ook nog tweemaal uit foamtape. Dan maak je het shakerelement als volgt: op de grote gele ster kleef je de twee lagen outline gemaakt uit foamtape, dan vul je de ster op met shaker goodies (bij mij kleine pareltjes), daarop kleef je het acetaat en uiteindelijk ter afwerking de gele outline.

Omdat ik niet zo goed ben in dingen recht kleven, zag je hier en daar een stukje wit van de foamtape. Ook als je van opzij naar het shaker element zou kijken zie je witte foamtape. Daarom heb ik er met een geel stiftje over gekleurd.

Het woord shine sneed ik uit holografisch en wit papier en dat stapelde ik op elkaar alvorens het op de ster te kleven. Zo komt het woord iets beter uit en is het iets steviger. Op een wit kaartje blendde ik een regenboog aan streepjes met een stencil en daarop kleefde ik de shaker ster.

Glow-in-the-dark kaart

Deze set is perfect om een glow-in-the-dark kaartje mee te maken! Ik sneed de manen en sterretjes allemaal uit glow-in-the-dark tape. De achtergrond sneed ik met een rechthoek snijmal van Carlijn Design uit patroonpapier. De tekst komt uit een oud patroonblok van Action en sneed ik uit met een cadeaubon snijmal van Carlijn Design voor het gestikt randje.

Upgrades

Hier nog enkele ideeën:

 • Snij de elementen uit glow-in-the-dark tape!
 • Snij de elementen uit speciaal papier, zoals patroonpapier of glitterpapier,
 • of snijd ze uit gewoon wit papier en kleur ze zelf in.
 • Gebruik enkel het stukje ‘hi’ van ‘shine’ door het eruit te knippen.
 • Vervang het puntje op de i van het woord ‘shine’ door een klein sterretje.
 • Gebruik de kleine sterretjes als shaker elementen.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Shine snijmallen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s