Mama Elephant – Little Superhero Agenda

De Little Agenda serie van Mama Elephant is een leuke serie van allerlei kleine schattige figuurtjes waarmee je een heleboel kunt doen. Ik had het al eerder over de Little Llama Agenda set, maar vandaag bekijken we geen lama’s, wel superhelden.

Wat zit er in de set?

De set bevat twintig figuurtjes verkleed als superhelden: 4 katjes, 4 konijnen, 4 hondjes, 4 beren en 4 kuikens. Daarnaast zijn er ook enkele teksten die goed bij het superheldenthema passen:

 • Thanks for all you do
 • How awesome are you?!
 • You’re super duper!
 • You’re my hero

Zoals gewoonlijk kun je de stempelset gebruiken zonder de snijmallen, maar als je niet graag knipt (zoals ik), dan raad ik je aan om er meteen de snijmallen bij te kopen. Die snijden alle superheldenfiguurtjes voor je uit. Zonder de stempels zijn de silhouetten niet herkenbaar, dus aan de snijmallen alleen heb je niets.

Voorbeelden

Ik stempelde alle figuren op een A6 paneel wit papier met mijn stempelhulp, met Memento Tuxedo Black. Dit deed ik meteen meerdere keren, zo heb ik al een gestempelde voorraad klaar voor als ik wat extra tijd vrij heb om te kleuren. Eén van de panelen kleurde ik volledig in met mijn Décotime twinmarkers en sneed ik daarna uit met de snijmallen. Op de foto bovenaan deze post kun je alle twintig de figuurtjes ingekleurd zien.

Kaartje

Voor het kaartje sneed ik een wit paneel met de A6 rechthoek snijmallen van Carlijn Design. Met lichtblauwe inkt van Décotime en een wolkenstencil gesneden met deze snijmallen van Avec Creative maakte ik een wolkenachtergrond. Ik gebruikte de A6 rechthoek snijmallen ook om een dun wit kader uit te snijden en kleefde dat op het kaartje. Dit zorgt voor een meer afgewerkte look.

Ik koos vijf van mijn ingekleurde superhelden uit, allemaal met hetzelfde uniform en schikte die op mijn kaartje. Vooraleer ik ze vastplakte, stempelde ik de tekstjes met Versafine inkt. Ze zijn niet allemaal even goed gestempeld, deze fijne tekstjes zijn niet het gemakkelijkste om te stempelen en ik moet nog veel oefenen! Eens de inkt droog was, kleefde ik de superhelden op het kaartje. Met witte gelpen voegde ik wat detail toe aan de helden. Eens dat droog was, deed ik er Glossy Accents op om ze te doen blinken.

Labels

Deze kleine figuurtjes en tekstjes zijn ideaal om cadeaulabeltjes mee te maken! Ik sneed vier witte labels uit met een snijmal van Avec Creative uit Action. Ik sneed ook dezelfde labels in kleur uit en kleefde dit op de achterkant. Dit maakt de labels steviger en ze zien er beter afgewerkt uit op die manier. Ik sneed ook de verstevigingsringen uit die bij die snijmallenset van Avec Creative hoort en kleefde ze op de labels.

Daarna koos ik opnieuw verschillende helden uit om op de labels te kleven, en schikte ze met de tekststempels op de labels om te bepalen hoe ik ze wou plaatsen. Voor ik de figuren vastkleefde, stempelde ik de teksten met Versafine inkt. Eens de inkt droog was, heb ik de figuren gekleefd en afgewerkt met witte gelpen en Crystal Glaze.

Je ziet dat het stempelen van de tekst hier beter gelukt is dan op het kaartje, maar eigenlijk heb ik een foutje verborgen. Eén van de tekstjes was namelijk volledig mislukt, dus heb ik mijn figuurtje op de slechte tekst geplakt, en de tekst gewoon opnieuw gestempeld.

Tip: Stempel eerst de fijne (moeilijke) tekst voor je de figuren kleeft. Als het stempelen mislukt, is het dan makkelijker om op te lossen.

Upgrades

Stempelen, kleuren en uitsnijden. Er is natuurlijk veel meer dat je met deze set kunt doen.

 • Voeg details toe met witte gelpen,
 • of met glitter.
 • Kleur de dieren niet gewoon in één kleur in, geef ze bijvoorbeeld strepen, vlekken, gekleurde oren…
 • of baseer ze op een huisdier van de ontvanger!
 • Je kunt de dieren ook niet-conventionele kleuren geven. Een gele beer doet bijvoorbeeld denken aan Winnie The Pooh.
 • Ook de kostuums kun je baseren op bestaande figuren.
 • Voeg extra accessoires toe aan de kostuums met elementen uit andere sets,
 • of met een zwart stiftje.
 • Gebruik Crystal Glaze voor details of zelfs voor de volledige figuur.
 • In plaats van ze te kleuren en uit te snijden, gebruik de stempels van de helden om een achtergrond mee te maken.
 • Ook met de tekststempels kun je een achtergrond maken, maar dat lijkt me moeilijker.

Meer kaartjes met deze set

Hieronder kun je doorklikken naar andere posts waarin deze set gebruikt wordt.

Hartjes snijmallen

Met Valentijn voor de deur is het ideaal om deze set met hartjes snijmallen van Avec Creative eens te demonstreren!…

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Een gedachte over “Mama Elephant – Little Superhero Agenda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s