3D snijmallen met eekhoorn

Ik toonde een heel eind geleden al deze 3D snijmallen met een bootje, en ook deze die meer in kerstthema zijn. Maar dat waren niet de enige 3D snijmallen van Avec Creative die toen in de winkelrekken in Action lagen, en ook zeker niet de enige die ik gekocht had! Vandaag toon ik jullie één van die andere sets.


Wat zit er in de set?

Ook deze set bevat drie grote ronde snijmallen: een heuvel met een huisje en een boom, een lagere heuvel met een andere boom en dan nog een voorgrond. Daarnaast zijn er ook nog aparte snijmallen voor de twee bomen, een snijmal met een deur en een dak voor het huisje, een eekhoorn en een beer.

Voorbeeldkaartje

Ik sneed de cirkels uit groen papier, waarbij ik voor de middelste een lichter groen nam dan voor de andere. Die stapelde ik gewoon op elkaar. Bij de bomen liet ik de binnenkant zitten. De heuvel met het huisje sneed ik nog eens uit kraft, en ik knipte het huisje eraf. De bomen, de beer, het dak en de deur sneed ik ook allemaal uit kraft en plakte dat op de kaart. Ook deze keer liet ik de binnenkant van de bomen zitten. Daarna sneed ik de bomen dan nog eens uit, uit groen papier. Ik deed de binnenkant eruit en knipte de stam weg. Dat kleefde ik bovenop de kraft bomen. Zo krijgen de bomen extra veel dimensie!

Dat geheel kleefde ik op een lichtblauwe cirkel en dat dan op een donkergroene kaart. Ter afwerking voegde ik nog een gefeliciteerd toe van Carlijn Design. De eekhoorn vond ik nogal heel groot ten opzichte van de beer, de bomen en het huisje, dus die liet ik weg op deze kaart.

Upgrades

Ik gaf maar één voorbeeldkaartje, maar ik heb wel nog meer ideeën hoe je deze set kunt gebruiken:

  • Combineer met de andere 3D snijmallen!
  • Snij een element meerdere keren uit in verschillende kleuren en knip er stukjes af om op elkaar te stapelen. Zoals ik gedaan heb met het huisje en de bomen.
  • Snij alles uit wit papier en kleur het dan zelf in met stiften of inkt blenden.
  • De binnenkant van de bomen kun je ook gebruiken als kale bomen, voor een winterscène bijvoorbeeld.
  • De beer kan ook een ijsbeer zijn.
  • De heuvels kunnen ook als golven gebruikt worden, of als zandheuvels in de woestijn.

Meer inspiratie?

Meer kaartjesinspiratie? Kijk dan hier. Wil je updates op deze post zeker niet missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, of volg yorkiesinspace op Instagram!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s